tisdag 7 oktober 2008

Smoking - Tuxedo!


Bild: Gieves & Hawkes

Sander vill gärna ha smoking på sig och det får han för mig mer än gärna. Allt annat ser i mina ögon smått löjligt ut då det inte finns något snyggare i klädväg! Men sedan läste jag att smoking inte ska användas till bröllop enligt gammal regel, men den börjar i viss mån suddas ut. Jag läste också att man inte ska vara baraxlad på ett eftermiddagsbröllop och att man inte bör ha hatt! Vad är detta? Allt vi vill ha ska man enligt tradition inte ha! Jag tycker vi struntar i reglerna och kör vårt eget race, eller vad?

Om "klädsel: smoking" står på inbjudan ska smoking användas, annars ej. Den ersätter inte frack eller kostym. Smokingklädsel för kvinnor är aftonklänning, lång eller kort, baraxlad eller långärmad. När ska man använda smoking? Nyårsaftnar där den mörka kostymen blir för informell och vardagligt trist. Och andra tillfällen när man vill se riktigt skön ut. Dock aldrig före klockan 18.00 om du vill följa den klassiska etiketten.

Cate

4 kommentarer:

 1. I Norge och Danmark är det helt ok att ha Smoking vid bröllop så varför inte starta en egen trend!Källa:Rätt sätt av Agneta Uddenberg hittad i mammans bokhylla. I nästa bok Fest samma författare skriver hon Om sommaren är väl ändå sommar kläder det fräschaste.....Bruden med blommor i håret och smoking eller mörk kostym... Heja Alex Helt OK alltså!

  SvaraRadera
 2. Ja, bruden ska inte ha smoking, det blev lite fel där

  SvaraRadera
 3. Vem är de som skriver?
  :D...

  SvaraRadera
 4. Inte en sucks chans att syster tar på sig aftonklänning eller fisgubben smoking. Han har för tusan inte ens finbyxor. Seriöst, hur fina förväntar ni er ayy gästerna ska vara btw?

  SvaraRadera