söndag 3 maj 2009

Tips från Fruar på Bröllopstorget!


Nu har jag skummat igenom Bröllopstorgets forum och samlat ihop smarta tips från redan gifta och de om några borde ju veta - inte sant?

Dessa 10 ska jag tänka på extra mycket:
1) Istället för att köpa dyrt konstgjort bröllopsris kan man köpa en påse rispuffar. Detta kan fåglarna äta samt att det gör att "riskastarbilderna" blir snyggare då kornen syns tydligare! En påse för 17:- på Ica räcker till ungefär 40 organzapåsar. Om ni vill ha ris: tänk för tusan på håret! Det ser ut som tonvis med mjäll efteråt och är hiskligt svårt att pilla bort med uppsatt hår och spray!

2) Mitt tips är att skriva ner alla typer av bilder som ni vill ha tagna under bröllopsdagen. Själv tänkte jag att det ordnar sig men det resulterade i att vi glömde ta kort med föräldrarna, inget perfekt helfigursfoto etc etc. Checklista här!

3) Ett annat tips som jag fick från min florist: Håll ner buketten! På väldigt många bilder ser man brudar med buketten i höjd med brösten och man ser spänd ut och döljer hela livet på klänningen. Slappna av och sänk axlar och armar så blir det mycket finare.

4) Bordsplaceringen: Blanda lite så det är både kändisar och obekanta vid samma bord. Festen ska va kul - inte en tvångskommendering i umgänge med främlingar.

5) Ha musik på under middagen och när gästerna annländer. Det ger en bra stämning och tar bort 'bestickslammret'. Musik 'tyst' i bakgrunden är riktigt lyckat!

6) Ska ni fota utomhus är det är fullt möjligt att det är fuktigt i marken, ha därför extra skor att gå till o från fotoplatsen i samt ett lakan som bruden kan stå på med sina fina skor. Lakanet kan lätt döljas under brudens klänning om det skulle vara så!

7) Fota en gång till i kyrkan efter vigseln. Det ger er som par en behövlig andningspaus medans gästerna drar sig vidare. Dessutom är det väldigt fina miljöer och korten blir assnygga!

8) En sak som jag önskat att jag förberett i god tid var tackkorten. Själva fotot går ju av förklarliga skäl inte att göra i förväg, men layouten på korten och inköp av material. Efter bröllopet hamnade jag i någon slags koma och orkade inte med att ta itu med tackkortsfrågan.

9) Träna på vigselakten med prästen. Många vill slippa detta och menar att 'jag talar om varefter det sker' men det är SKÖNT att veta NÄR och HUR man gör. Så stå på er i detta.

10) Se till att du som brud har med dig den där nöd-väskan. Där ska du kunna hitta Alvedon, plåster, bindor/tamponger, extra trosor, säkerhetsnålar, nål o tråd, samarin, extra strumpor vid hål/maskor, extra smink, deo/parfym, borste/hårspray, hårnålar, våtservietter för intimhygien. Och stoppa gärna ner dina personliga saker också som klocka, mobiltelefon, plånbok osv.Good Luck!

1 kommentar:

  1. då är de bättre du köper på tradera samma priser mindre frakt ikea har oxå ett paket för 19kr, tips bara. blåsbubblor funka oxå istället för ris finns specielle som inte förstör kläder. och gästerna får ett minne med sig hem oxå hehe.
    linda

    www.metrobloggen.se/guccimamma

    SvaraRadera