torsdag 13 november 2008

Bröllopsdieten?


- Ett smart sätt för dig som inte gillar att träna!

Ett smart sätt att gå ner i vikt fort är att göra som Beyonce gjorde till filmen Dreamgirls.
Man lever bara på flytande föda, en diet även kallad Liquid Diet, Lemonade Cleanse eller The Master Cleanse.

Beyonce gick ner 6 kilo på 10 dagar efter att ha följt sin Lönnsirap-diet, en dryck innehållandes lönnsirap, citronjuice, vatten & cayenne-peppar. Denna drink skall drickas ungefär tio gånger på samma dag. 10 medelstora glas. Varje morgon ska du dricka två fulla glas med varmt saltat vatten.

Recept:
3 delar vatten.
1 del citronjuice (Pressad citron verkar renande)
1 del lönnsirap. (Äkta lönnsirap)
1-2 teskedar cayennepeppar.

Denna metod är en rensande avgiftningsfasta som inte bör genomföras av en aktiv person då man förlorar en hel del energi. Att promenera är något som man kan göra men man rekommenderar att man inte ger sig ut på maratonturer.

Du bör heller inte utföra fastan mer än tio dagar på raken och när du avslutat fasten bör du vänta minst fyra veckor innan du börjar med den igen.

När du har avslutat fastan ska du absolut inte gå tillbaka till att äta "normalt" direkt. Börja med att äta små portioner med nyttigt innehåll. Du ska alltså inte fira med en pizza när du är klar!

Första dagen kan du börja med att dricka juicer. Grönsaks- eller fruktjuicer.
Andra dagen kan du äta både frukt och grönsaker.
På tredje dagen kan du äta lättare måltider men var noga med att inta små portioner annars kan det bli smärtsamt.
På fjärde dagen kan du börja äta som vanligt igen - men kom ihåg de mindre portionerna. Du kan halvera den mängd du egentligen brukar stoppa i dig.
Fortsätt med att trappa upp långsamt till du är tillbaka till dina vanliga intag.
Efter som att nu har renat kroppen bör du kanske tänka två gånger innan du stoppar i dig massor av onyttigheter och artificiella födor.

Känner du att det låter lite extremt kan du alltid äta lite kokta grönsaker, en liten måltid per dag, för att få i dig fibrer.

---------------------------------

Hmm... låter intressant! Vi får se hur desperat jag blir mot slutet. Låter roligt med en "avgiftning"!

5 kommentarer:

 1. Om du vill bli avgiftad, gå på en gammal hederlig fasta istället. Med grönsaksavkok och annat mindre smaskigt. Det har bättre näringsvärde än receptet på sockervatten ovan, samtidigt som man kan förlora en del i extravikt. Inte för att du behöver gå ner ett endaste gram! Du är jättesmal och fin som du är! Men ska du prova något, prova något som inte är farligt för kroppen! (Tips från någon som sabbat kroppen rejält för all framtid genom dumma näringslösa dieter...)

  SvaraRadera
 2. Haha, it's all about the genes! Jag har "turen" (oturen enligt mig) att allting sätter sig på nedre delen av kroppen: rumpa, lår och vader. Det är dessa delar som det är svårast att träna bort det överflödiga på. Men jag har accepterat mitt öde... oftast i alla fall!

  SvaraRadera
 3. Lönnsirap rena kolhydratbomben!.....Mamman

  SvaraRadera
 4. Eh om du ska testa nånting precis innan den stora dagen så skall du nog ha sett till att testat den minst en gång innan, alla reagerar ju olika o inte vill man riskera att vara orkeslös illamående brud pga nån dum diet! Aight? =)

  SvaraRadera
 5. Om ni vill veta mer om hur det gick för mig med lönnsirap diet kan ni läsa min blogg, http://lonnsirapdetox.blogspot.com/

  SvaraRadera